Gratis websitepromotie, linkbuilding, zoekmachine & website optimalisatie!

LogoEen goede domeinnaam is goud waard


Een goede domeinnaam is goud waard Het zal je niet verbazen, maar een goede domeinnaam is goud waard. Een goede naam kan het verschil betekenen tussen veel gratis klanten en grote investeringen om diezelfde klanten naar je website te krijgen.

Om een goede domeinnaam te kiezen, zal je je eerst moeten afvragen welke markt je gaat bedienen. Bedien je alleen de Nederlandse markt, dan is een .nl domein de meest voor de hand liggende keus. Bedien je echter de Duitse markt, dan zal dit een .de domein zijn. Internationale website zullen verreweg het meeste hebben aan een .com domein.

Nu je weet welke markt je gaat bedienen, zal je een naam moeten kiezen voor je domein. De beste domeinen bestaan uit een enkel woord, bijvoorbeeld "Koffie.nl", wanneer je koffie wilt verkopen, of "Hotel.nl", wanneer je een hotelsite wil starten. Echter deze enkel-woord-domeinen zijn zeer schaars en als je deze toch wilt hebben, zal je daarvoor vaak flink in de buidel moeten tasten. Toch is er een uitweg, je kunt namelijk een tweede woord toevoegen die belangrijk is voor je. Bijvoorbeeld Koffiekopen.nl, wanneer je koffie wilt verkopen, of HotelsGroningen.nl wanneer je een website over hotels in Groningen wilt maken.

Welke domeinnaam je ook kiest, houd rekening met het volgende:
Weet je niet welke naam het beste bij jouw product zal passen? Vraag bekenden dan om een tiental woorden op te schrijven wanneer ze aan jouw product denken. De kans is groot dat anderen aan dezelfde woorden denken. Weet je nog niet welke markt je wilt gaan bedienen, zorg er dan in ieder geval voor dat je de .nl en .com domeinnaam in je bezit krijgt.

Veel succes met het kiezen van de juiste domeinnaam!