Wist je dat er 2 meta-tags zijn die je zichtbaarheid in zoekmachines drastisch kunnen verbeteren? Dat je met deze meta-tags zelfs invloed kunt uitoefenen op hoe zoekrobots je website indexeren en wat potentiƫle klanten voorgeschoteld krijgen bij het zien van zoekresultaten? Nee? Dan moet je zeker verder lezen!

Meta-tags zijn kleine stukje HTML code die niet zichtbaar zijn voor de bezoekers van je website, maar wel voor zoekrobots, webbrowsers en extensies. Met deze HTML codes geef je extra informatie aan deze programma’s, zodat ze je website o.a. beter kunnen begrijpen en informatie makkelijker kunnen verwerken.

Twee Meta-tags zijn met name interessant, namelijk de Meta’s “Description” en “Keywords”. Met deze twee kun je zelf al op voorhand aangeven waar een webpagina over gaat en wat de meest belangrijke zoekwoorden zijn. Daarbij geven veel zoekmachines (waaronder Google, Bing en Yahoo) de inhoud van de meta-tag “Description” 1-op-1 weer in de resultatenpagina, wanneer deze overeenkomt met de gevonden inhoud. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel kanten je hier mee op kunt. Zo kun je bijvoorbeeld de beschrijvingen wervend maken om meer klanten te trekken en sneller tot aankoop aan te zetten.

Het plaatsen van meta-tags in je HTML code is erg simpel. Zet ze wel altijd tussen je <head> en </head> tags. Een voorbeeld van geplaatste Meta-tags zou er als volgt uit kunnen zien:

<html>
<head>
  <title>Mijn Websitetitel</title>
  <meta name="keywords" content="keywords, gescheiden, door, komma">
  <meta name="description" content="Een korte beschijving">
</head>
  <body>
    <!--[De rest van je HTML Code]-->
  </body>
</html>

Let wel op dat je de Meta-description niet te lang maakt. Een lente tussen de 120 en 155 karakters wordt alom gezien als de beste en maximale lengte. Wat betreft de Meta-keywords moet je er op letten dat je woorden niet vaker dan 1x gebruikt en alleen de belangrijkste woorden in dit gedeelte plaatst, gescheiden door een komma. Zorg er ook voor dat je op elke pagina een unieke combinatie gebruikt en geen kopie die je al ergens anders hebt staan!

Zoals je ziet is het plaatsen en gebruiken van deze twee belangrijke META-tags niet moeilijk, maar kunnen ze je wel veel opleveren als je ze goed gebruikt.

Veel plezier en succes met deze Meta-Tags!